Gullspång välkomnar alla

Gullspång välkomnar allaGullspång kommun ligger i Västra Götaland och ligger utmed Vänerns östkust. Här finns ett flertal naturreservat och den så kallade Gullspånglaxen ses på kommunens vapen. Gullspångs historia är lång och brokig och inkluderar händelser som Slaget vid Hova år 1275 där Magnus Ladulås besegrade sin bror och blev konung av Sverige. För de historieintresserade anordnas årligen Hova riddarvecka där små och stora kan se på riddartorneringar och äta medeltidsmat.

Det finns ett stort antal friluftsaktiviteter här för både unga och gamla och här följer några tips för den framtida besökaren:

Laxtrappan

Gullspångslaxen är en av världens mest sällsynta laxar men här man kan få se fiskarna ta sig upp för vattendraget. Vanligast är att de leker under hösten och besökare rekommenderas att ha med sig polariserade glasögon eftersom fiskens syns bäst då.

Röra sig i naturen

Över hela Gullspång finns det vackra leder genom naturen där man kan jogga, promenera, cykla eller rida. Ridklubbar erbjuder lektioner och hästuthyrning och man kan också komma hit på ridläger som välkomnar både nybörjare och rutinerade ryttare.

Dressinfärd

Ett roligt och annorlunda sätt att uppleva Gullspång till max är att trampa dressin utmed en av de två gamla järnvägarna som är 20km och 40km långa. Här får man både en härlig naturupplevelse och rejäl motion och man kan samtidigt syssla med geocaching eftersom det finns många cachar utmed banorna.

Bonde för en dag

Ett trevligt alternativ för dig som behöver komma bort ifrån storstadsstressen är att bo en eller några nätter på en fårgård. Här får du sällskap av kor, hästar och år och kan ta lektioner i brödbak eller koppla av med bastu och picknick.

Fiska

Gullspång har ett antal vattendrag för fiske och man kan boka flera olika typer av fiskepaket både för enstaka individer och stora familjer. Ett paket inkluderar fiskekort, boende och båt och lämpar sig både för amatörer som vana sportfiskare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *