Karlsborgs sköna vatten

Karlsborg ligger i Västra Götaland, på Vätterns västkust, och har fått sitt namn från den ytterst välbevarade fästning som ligger här.

Naturen i Karlsborgs kommun är underskön och omfattar både en del av Göta kanal liksom den berömda trollskogen Tiveden, dit både lokalbor och turister söker sig för att uppleva dess magi. Här finns det vandringsleder, insjöar och härliga naturupplevelser att uppleva och för friluftsälskare är detta så nära paradiset som man kan komma.

I denna kommun har man av förklarliga skäl inriktat sig mycket på livet vid vatten och man kan fiska, paddla, simma och bara njuta av de olika vattendrag som finns i området. Man kan också gå på spännande historiska turer till Karlsborgs fästning, liksom delta i de många evenemang som arrangeras varje år.

Fiske

FishingUtbudet för fiskeentusiasten är mycket stort i Karlsborg och man kan köpa fiskekort till ett stort antal sjöar, inte minst Vättern som är Sveriges näst största. Man kan välja att fiska från båt eller strand och beroende på vilket vattendrag man föredrar kan man pimpla, spinn- eller flugfiska bland annat abborre och gädda. Är man nybörjare eller inte vill ge sig ut själv kan man anlita en erfaren guide för den bästa och tryggaste upplevelsen, samtidigt som man får lära sig en massa spännande fakta om den plats man befinner sig på. I augusti får man dessutom kräftfiska!

Båt och kanot

Vare sig man är ensam eller i stor grupp är det lätt att hyra båt eller kanot på plats, och det finns också instruktörer för oerfarna paddlare. Är man på humör för något lite mer adrenalingivande kan man hyra en RIB-båt och fräsa iväg i högsta fart och precis som kajakpaddlarna kan man ta lite pauser här och där för bad eller picknick. För den som vill ta det lite lugnare finns det mindre kryssningsfartyg där man kan avnjuta god mat och dryck under färdens gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *