Töreboda och Göta kanal

Töreboda och Göta kanalTöreboda ligger i Västergötland och ligger vid Göta kanal liksom stambanan mellan Stockholm och Göteborg. Hit söker sig människor som vill både njuta av kanalen på båt, till fots eller på cykel och det finns många trevliga platser, gästhamnar och natursköna områden att besöka utmed vägen.

Göta kanal med båt

Göta kanal är med sina 19 mil Sveriges största konstruktion och kommer man till Töreboda är kanalen ett måste. Man kan hyra egen båt eller åka med passagerarfärjorna, allt efter egna preferenser, och oavsett val blir det garanterat en oförglömlig upplevelse. Det går också alldeles utomordentligt att bli medlem i lokala båtorganisationer och ta segelfartyg utmed kanalen. Eller varför inte göra en lite lyxigare kryssning genom hela 16 slussar på en vacker kanalkryssare?

Cykla

Ett annat härligt sätt att uppleva Göta kanal på är att cykla, och det finns välorganiserade leder för barn och vuxna utmed hela vägen. Det finns också så kallade cykelbåtar till sjön Viken där man helt enkelt kan lasta sin cykel på båten och sedan ta en skön båttur till nästa destination. Här kombinerar man motion med den ultimata naturupplevelsen och det blir ett minne för hela familjen eller i sällskap med goda vänner.

Paddla

I sjön Viken kan man både bada och ro och för den som vill färdas utmed dess vackra vattendrag finns det kajaker att hyra. Man kan kombinera detta med sin cykelsemester och därmed få kombinera olika roliga aktiviteter.

Specialevenemang

Vill man uppleva det där lilla extra under sina dagar här anordnas det årligen flera olika evenemang i Töreboda som en skördefestival där man presenteras för de lokala böndernas aktiviteter liksom trevliga konserter, kulturfester, veteranfordonskvällar och torgmarknader. Man kan också besöka krukmakerier eller ta del av den senaste trenden “Meet the locals” där man får tillfälle att träffa lokalbor och delta i deras vardagsliv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *