Upptäck Karlstads natur

Upptäck Karlstads naturDen värmländska tätorten Karlstad har massor att erbjuda besökare av alla åldrar men för friluftsfantasten är det dess undersköna omgivningar som är allra mest värdefulla; här finns det vandringsleder, cykelbanor, paddelmöjligheter, badplatser och ridskolor för den som älskar att njuta av naturen.

Vill man motionera finns det över 20 mil av välplanerade och upplysta spår som man kan gå eller springa utmed i princip när som helst på dygnet och man kan köpa kartor för att hitta det spår som passar en bäst, vare sig man är nybörjare eller maratonlöpare.

Föredrar man att cykla finns det också många fina banor att följa och man kan välja mellan natursköna banor som går genom skog och utmed vattendrag, liksom turer som går mellan småorter och det mångfaldiga värmländska kulturlandskapet.

Det finns hela fem hamnar i Karlstad så är man på segelsemester är det verkligen en idealplats att ta sig till. Här kan man ta en välförtjänt paus under seglatsen och ta sig tid att äta och dricka gott, ta sig en simtur eller delta i något av stadens många kulturevenemang. Här finns också vatten och el att tillgå, liksom välsorterade livsmedelsbutiker att proviantera i.

Är man hästfantast finns det ett flertal ridklubbar som erbjuder lektioner till både stora som små och när man känner sig riktigt trygg i sadeln kan man bege sig ut på härliga ritter för att uppleva den vackra naturen på hästryggen. Man kan antingen färdas i grupp med erfarna instruktörer eller bege sig ut på egen hand om man är erfaren.

För den som älskar att fiska är Karlstad också en perfekt plats då man kan syssla med olika typer av fiske här. Det finns möjligheter att fiska med spö i vissa delar av Klarälven utan fiskekort men man kan också fiska i andra områden med kort. Ta reda på vad som gäller där du vill fiska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *