Vild i Värmland

Vild i VärmlandEn svensk sommar när den är som bäst kan var full av äventyr, skoj, upplevelser och erfarenheter och få ställen i Sverige har så många olika alternativ som vackra Värmland. Beläget alldeles ovanför Vänern finns här fantastiska möjligheter att njuta av livet vid vattnet samtidigt som man kan vandra i spännande skogar och rida genom ett mångfacetterat kulturlandskap.

Man har möjlighet att ta sig genom naturen på mountainbike, genom att vandra, cykla genom den undersköna naturen eller rida; oavsett finns där mycket att upptäcka och minnen att skapa för både sig själv, vänner och familj. Man kan ta barnen på äventyrssemester genom att segla utmed Klarälven, åka på sjörövarresa utmed floder eller paddla kajak i den svenska sommarnaturen och man kan njuta av god mat, dryck och underhållning hela vägen. Eller varför inte åka på bäversafari – det är något alla i familjen verkligen kommer att uppskatta!

För den som gillar att fiska är Vänern och dess tillhörande älvar och åar rena rama paradiset och man kan, om man har fiskelyckan på sin sida, fånga gös, abborre och gädda liksom en massa andra sorters fisk; här finns över 30 typer av fiskar. Det är enkelt att skaffa fiskekort och det finns många olika typer av fiske och vattendrag att välja mellan.

En mycket spännande vattenupplevelse är den alltmer populära timmerflottesfärden utmed Klarälven. Inte nog med att man får vara med om en unik upplevelse, man får dessutom vara med från början och bygga flotten själv och på så sätt bli ett med naturen. Man kan välja olika paket där man antingen gör en dagsutflykt eller färdas i en hel vecka; det är upp till var och en.

För friluftsälskaren finns det alltid något att göra i Värmland och man kan variera in i oändlighet. Ett minne för livet och en upplevelse som kommer att vara med dig för alltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *